Sunday 19 November 2017

Miltä arki Lontoossa näyttää


Ennen ulkomaille muuttoa sitä kuvitteli, että jokainen viikko miljoonakaupungissa olisi jotenkin superjännittävä (jostain syystä itse oletin aina törmääväni julkkiksiin ruokakaupoissa huolettomasti shoppaillessa). Arkihan lyö vasten kasvoja joka tapauksessa, ja tavallaan viikkojen sisällössä ei hirveästi ole eroa, riippumatta siitä asuuko Lontoossa vai Seinäjoella.


Tämä viikko onkin ollut varsin epätavallinen siinä mielessä, että olen ehtinyt tehdä vaikka ja mitä, vaikka olen ollut enemmän tai vähemmän kipeä. Meillä oli torstaina company social, jota en halunnut missata. Sinnittelin siis töissä viskin, kuuman veden ja sitruunan yhdistelmällä. Pointsit meidän firmalle, sillä kukaan ei tuominnut, vaikka istuin keittiössä aamuyhdeksältä viskipullo kourassa. Menimme siis torstaina töiden jälkeen pelaamaan curlingia Queenswayhin (miten tämä sana taipuu?). Erehdyin sanomaan, että olen pelannut curlingia aikaisemmin (kerran yläasteella enkä tainnut silloinkaan varsinaisesti loistaa taidoillani), ja kyseisen kommentin jälkeen kaikki olettivat, että olen varsinainen pro. Oli erittäin nöyryyttävää, kun meidän joukkue otti turpiin 0-9. Onneksi pääsin myöhemmin palauttamaan maineeni talviurheilusta tunnetun maan kansalaisena, kun illan päätteeksi siirryimme takaisin kaukaloon - tällä kertaa luistimet jalassa.


Perjantaina pubiin lähtemisen sijaan istuimme toimistolla pelaamassa lautapelejä monta tuntia. Luulin aina, että yliopistoaikoina tuli käytettyä paljon alkoholia, mutta näin kuuden kuukauden jälkeen työelämä on kyllä vetänyt paljon pidemmän tikun. Torstain ja perjantain pubireissut laitetaan firman piikkiin ja keittiön kaapeista löytyy aina viiniä, kaljaa tai jotain vahvempaa litkua. Perjantaisin on myös OK juoda lounaasta saakka. Haluan vielä selventää (äidille ja isälle), että meidän työnantaja ei suinkaan ole ainoa laatuaan, vaan tällainen käytäntö on ihan normaali Lontoossa. Jätin kuitenkin perjantaina viinit juomatta, sillä kävin eilen pitkästä aikaa ajamassa kartingia (edellinen kerta taisi olla teininä). En ollut nopein, mutta en myöskään hitain, joten siltä kantilta katsottuna kyseessä oli varsin onnistunut päivä.

Tänään aion vain istua kotona villasukat jalassa, sillä olo ei ole mitenkään kehuttava. Mulla on huomenna King'sin uudella kampuksella palkintojenjakotilaisuus (kirjoitin meidän vuosikurssin parhaan kandin, uu jee), joten yritän epätoivoisesti parantua, että pääsisin osallistumaan. Takaisin inkivääriteen ääreen, siis. 

Kaikki sanat, jotka jouduin tarkistamaan Googlesta tätä postausta varten:
  • Casual
  • Unusual
  • Humiliating
  • Restore
  • Perform
  • Prize giving

No comments :

Post a Comment